Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 20:08

Звезда убедљива у Љубљани, партија сезоне Николе Ивановића

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су у Љубљани савладали екипу Цедевита Олимпије са 84:70, у заосталој утакмици 3. кола АБА лиге. У дуелу који није имао резултатски значај, црвено-беле је до победе предводио Никола Ивановић са 29 поена.
Утакмицом у Љубљани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и званично је завршен лигашки део регионалне лиге, а Звезда је без муке изашла на крај са Цедевита Олимпијом – 84:70.
Црвено-бели су играли без Факунда Кампаца, Луке Вилдозе и Бена Бентила, али то за екипу Душка Ивановића није представљало проблем, јер су у саставу имали више него расположеног Николу Ивановића.
Црногорски плеј убацио је 29 поена, највише у каријери откад наступа за београдски тим.
Звезда је доминирала од почетка утакмице, домаћин је тек повременим налетима успевао да ухвати некакав ритам, али недовољно да угрози високу предност црвено-белих.
Осим Ивановића, у екипи Звезде истакли су се Добрић и Петрушев са по 12 и Митровић са 10 поена.
Домаћи састав изгледао је као разбијена војска, а Алибеговић је био најефикаснији са 12 поена.
Утакмицу у Љубљани посматрао је словеначки репрезентативац и велика НБА звезда Лука Дончић.
Звезда је сезону завршила на другом месту на табели и у четвртфиналу ће играти против Задра, док је Цедевита Олимпија четврта и за полуфинале ће се борити са ФМП-ом.
Плеј-оф регионалне лиге почиње већ у петак.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.