Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 21:21

Алкараз и Циципас у финалу Барселоне

Грк Стефанос Циципас савладао Италијана Лоренца Мусетија са 2:1 (6:4, 5:7, 6:3) и пласирао се у финале турнира у Барселони. Други финалиста је Шпанац Карлос Алкараз који је савладао Британца Данијела Еванса са 2:0 (6:2, 6:2). Финале је на програму у недељу од 16.00. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Циципас је имао тежак посао у полуфиналу. Мусети је пружио снажан отпор, освојио је други сет. Ипак, Циципас је био бољи у одлучујућем сету и тако изборио финале.
У првом сету виђена је ревија брејкова. Два пута су ривали разменили по брејк. Да би у десетом Грк по трећи пут одузео сервис ривалу – 6:4.
Мусети је у другом сету на старту одузео сервис Циципасу, који је узвратио средином сета и изједначио на 3:3. Ипак, Мусети до новог брејка долази у 11. гему за 6:5. Потом је био сигуран на свој сервис – 7:5 у другом сету.
У одлучујућем сету Грк је био бољи. Уз два брејка брзо је стигао до 4:0. Италијан је успео да врати један брејк. Ипак Циципас је сачувао предност и на крају добио сет и меч са 6:3.
У другом полуфиналу Алкараз је лако сломио отпор Еванса. У првом сету два пута је одузео сервис ривалу и лако добио сет са 6:2. Слична слика и у другом сету, овог пута након два брејка Алкараза, Британац је успео да врати један. Међутим, Шпанац је био неумљив и уз још један брејк и други сет решио у своју корист са 6:2.
Цицицап и Алкараз састају се у недељу од 16.00 у борби за трофеј.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.