Izvor: RTS, 09.Apr.2023, 20:53

Ђере испустио победу над Хуркачем у првом колу Монте Карла

Ласло Ђере није успео да се пласира у друго коло Мастерса у Монте Карлу, пошто је после три тај-брејка изгубио од Пољака Хуберта Хуркача. Српски тенисер имао сервис за тријумф од 2:0 у сетовима, касније и меч лопту на сервис противника, али је на крају доживео пораз. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Одличан меч одиграо је Ласло Ђере против 12. играча света и 10. носиоца у Монте Карлу, али је на крају доживео пораз, после велике борбе и готово три и по сата тениса.
Српски тенисер био је равноправан ривал са једним од носилаца на првом мастерсу на шљаци, али му је недостајало мало концентрације у кључним моментима да забележи велики тријумф.
Ђере је добио први сет у тај-брејку (7:5), да би у другом сервирао за меч при резултату 5:4.
Ипак, Хуркач је направио брејк и дошао до тај-брејка, који је решио у своју корист 7:5.
Велика борба настављена је и у трећем сету. Пољак је имао брејк предности и сервирао за победу, али је обог пута Ђере узратио одузимањем сервиса, па је и трећи меч отишао у 13. гем.
Хуркач је имао више снаге и концентрације и добио тај део игре поново са 7:5.
Пољак ће у другом колу играти против бољег из дуела између Аргентинца Баеза и Британца Дрејпера.
Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 5.779.335 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.