Izvor: RTS, 04.Apr.2023, 23:18

Реми у Лондону, Челси нападао, Ливерпул одолео налетима ривала

Фудбалери Челсија и Ливерпула одиграли су 0:0 у заосталом мечу осмог кола Премијер лиге.
Четврти пут заредом дуел два ривала завршен је без голова. Занимљива фудбалска представа, пуно трчања, шанси, два оправдано поништена гола домаћина. На крају >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ливерпул може бити задовољнији ремијем.
Челси је боље ушао у меч. Дикритао је темпо, стварао шансе, али је голман Алисон успео да сачува своју мрежу. Домаћин је преко Џејмса стигао до гола у 26. минуту, али је он поништен након асистенције ВАР-а.
Потом је Ливерпул успео да повеже редове и запрети. У финишу је могао и до предности али је одбрана Челсија успела да се одбрани.
Домаћин је био силовит на старту другог дела игре. Прво је Ковачић из сјајне прилике пребацио гол.
Пар минута касније Хаверц је истрчао сјајну контру избио је сам испред Алисона. Уследио је ударац, Алисон је одбранио, лопта се одбија и погађа Хаверца у руку и завршава у голу. ВАР је поништио и овај погодак.
Наствљена је доминација Челсија, ређале су се шансе пред голом Алисона, али је изостала реализација. Ливерпул је са друге стране тек на моменте успевао да пребаци тежиште игре на половину Челсија и запрети, али није створио шансу из категорије стопостотних.
У последњих десет минута игре још по неколико прилика пред оба гола, али мреже су мировале.
Резултати заосталих мечева:
Седмо коло:
Бормут – Брајтон 0:2
Лидс – Нотингем форест 2:1
Лестер – Астон Вила 1:2
Осмо коло:
Челси – Ливерпул 0:0
Табела:
Арсенал 72
Манчестер сити 64
Њукасл 50
Тотенхем 50
Манчестер јунајтед 50
Брајтон 46
Астон вила 44
Ливерпул 43
Брентфорд 43
Фулам 39
Челси 39
Кристал палас 30
Лидс 29
Вулвехемптон 28
Вест хем 27
Евертон 27
Нотингем форест 27
Борнмут 27
Лестер 25
Саутемптон 23

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.