Izvor: RTS, 04.Apr.2023, 17:53

Митровић суспендован осам утакмица због гурања судије

Српски фудбалер Александар Митровић кажњен је са осам утакмица суспензије због гурања судије на утакмици ФА купа између Манчестер Јунајтеда и Фулама.
Фудбалери Манчестер јунајтеда су у четвртфиналу на "Олд трафорду" победили Фулам резултатом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 3:1.

Дисциплинска комисија Фудбалске асоцијације Енглеске повећала је иницијалну казну Митровићу са три на чак осам утакмица, најбољи стрелац Фулама неће моћи да игра практично у наредна два месеца, а уз то мораће да плати и новчану казну у висини од 75.000 фунти.
Главни судија утакмице Крис Кавана је после интервенције из ВАР собе, а након шута фудбалера Јунајтеда Џејдона Санча досудио пенал за Манчестер јунајтед.
Фуламов крилни фудбалер Вилијан је том приликом због играња руком у шеснаестерцу добио црвени картон. Александар Митровић је потом бурно реаговао, гурнуо је судију због чега је добио директан црвени картон.
Након утакмице Фудбалски савез Енглеске оптужио је менаџера Фулама Марка Силву и српског репрезентативца за насилничко и недолично понашање на мечу.
Енглески савез је потврдио да је стандардна казна, црвени картон Митровићу за насилничко понашање према главном судији меча - недовољна.
Митровић је један меч казне одрадио, што значи да му остаје још седам утакмица које ће морати да прескочи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.