Izvor: RTS, 02.Apr.2023, 19:27

Злато и сребро за Србију са Отвореног првенства Аустрије у теквондоу

Репрезентативке Србије и теквондисткиње Галеба, Надица Божанић и Тијана Богдановић, освојиле су златну и сребрну медаљу на Отвореном првенству Аустрије у Инсбруку.
Две јако битне победе за репрезентацију Србије и бодови за олимпијску ранг листу.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Надица је у категорији до 73 килограма била слободна у првом колу, у четвртфиналу је била боља од противнице из Аустралије (2:0), у полуфиналу од ривалке из Немачке (2:1), да би у борби за злато, после праве битке, поразила Туркињу Узунчавдар, победницу завршног Гран Прија прошле године (2:1).
Тијана је у категорији до 53 килограма на старту била слободна, у другом колу савладала је ривалку из Казахстана (2:0), у четвртфиналу Немицу (2:0), па у полуфиналу још једну представницу Немачке (2:09, да би у борби за злато била противница из Казахстана.
Турнир у Инсбруку био је Г1 категорије, па су обе репрезентативке победама ’дописале’ значајне бодове на олимпијске ранг листе, Надици је припало десет за златну медаљу, Тијани шест за сребрну.

На последњој, мартовској, Тијана је у категорији до 49 килограма на шестом месту, Надица, која је ове године прешла у олимпијску категорију 67+, налази се на деветом месту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.