Izvor: RTS, 30.Mar.2023, 12:56

Фифа забранила Келну да доводи фудбалере у наредна два прелазна рока

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) забранила је немачком Келну да доводи играче у следећа два прелазна рока због кршења правила приликом потписивања уговора са младим словеначким нападачем Јаком Чубером Поточником, преноси Асошиејтед прес. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Немачки фудбалски клуб је оптужен за подстицање Поточника (17) да раскине уговор са Олимпијом из Љубљане. ФИФА је казнила Келн са 51.750 евра, док је млади словеначки фудбалер суспендован на четири месеца.
Келн је најавио жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани. Немачки клуб је саопштењу навео да је Поточник напустио Олимпију због "кршења уговора".
Келн истиче да има доказе да словеначког фудбалера није подстицао да оде из љубљанског клуба. Поточник је крајем јануара прошле године стигао у Келн из Олимпије, а има уговор са немачким клубом до 30. јуна 2024.
Словенац је ове сезоне одиграо 13 утакмица и постигао је 13 голова за У19 тим Келна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.