Izvor: RTS, 28.Mar.2023, 22:51

Шкотска изненадила Шпанију, Хрватска сигурна против Турске

Репрезентација Шкотске савладала је Шпанију у другом колу квалификација за Европско првенство, 2:0. Хрватска је била боља од Турске на гостовању, 2:0.
Kомплетирано је друго коло квалификација за Европско првенство у фудбалу које ће се одржати наредне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << године у Немачкој.

Највеће изненађење приредила је селекција Шкотске која је на Хемпден парку у Глазгову савладала фаворизовану Шпанију.
Шкоти су преко Скота Мектоминија стигли до раног вођства, већ у седмом минуту игре што је изразито лоше утицало на самопоуздање Шпанаца.
Фудбалер Манчестер јунајтеда је постигао и други гол за Шкотску, овога пута на почетку другог полувремена, у 51. минуту Мектомини је са ивице шеснаестерца шутирао снажно и прецизно у правцу гола Шпаније, лопта је практично била неухватљива за Кепу Аризабалагу.
Шкотска након два одиграна кола има максималан учинак од шест бодова, а у наредном колу игра против Норвешке, 17. јуна. Шпанија пак игра против Грузије.
Грузија и Норвешка одиграле су раније нерешен меч, 1:1.
У овом колу слободна је била екипа Kипра.
Прво место на табели Групе А заузима Шкотска са шест бодова, док је Шпанија друга са три, Норвешка и Грузија имају по један, док је Kипар последњи без бодова.
Хрватска уписала први тријумф у квалификацијама Репрезентација Хрватске је након ремија са Велсом у Сплиту, уписала први тријумф у квалификацијама за Европско првенство победивши селекцију Турске на гостовању 2:0.

Двоструки стрелац за "ватрене" био је Матео Ковачић. Прво је био прецизан у 20., а касније у 49. минуту првог полувремена.
Хрватска се тренутно налази на другом месту Групе Д са истим бројем бодова као и Велс који је савладао Летонију.
Хрватска и Велс имају по четири бода, Турска је освојила три, док су Јерменија и Летонија без бодова.
У наредном колу Хрватска игра против Летоније септембра, док Турска такође игра против Летоније, али 16. јуна.
Швајцарска боља од Израела, Румунија саваладала Белорусију Швајцарска је на свом терену победила Израел 3:0 у мечу Групе И квалификација за Европско првенство.
Голове за Швајцарску постигли су Рубен Варгас у 39, Зеки Амдоуни у 48. и Силван Видмер у 52. минуту.
Румунија је савладала Белорусију 2:1, док су селекција тзв. "Kосово" и Андора у Приштини играли 1:1.
Швајцарска и Румунија имају по шест бодова, док тзв. Kосово има два, а Андора и Израел су освојили по један, а Белорусија је последња без бодова. 
Резултати: 
Грузија - Норвешка 1:1
Румунија - Белорусија 2:1
Шкотска - Шпанија 2:0
Швајцарска - Израел 3:0
Турска - Хрватска 0:2
Велс - Летонија 1:0
Селекција тзв. "Косова" - Андора 1:1

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.