Izvor: RTS, 26.Mar.2023, 16:46

ФСЦГ позвао на коректно навијање, без пиротехнике и увредљивих транспарената

Фудбалски савез Црне Горе позвао је све присталице домаћег тима на коректно навијање и без пиротехнике и увредљивих транспарената на мечу против Србије у групи Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано у Немачкој наредне године. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Агенција Мина подсећа да су ФСЦГ и Европска фудбалска унија дуел Црне Горе и Србије, због очекиваног присуства већег броја домаћих и гостујућих навијача, као и регионалног ривалитета и такмичарског значаја, прогласили утакмицом повећаног безбедоносног ризика.
Председник Комисије за безбедност ФСЦГ Драгољуб Секулић изјавио је да су из тих разлога, у сарадњи са Управом полиције, агенцијом за обезбеђење и осталим субјектима, раније почели са организационо-безбедоносним припремама како би тај спортски догађај протекао без проблема и у складу са УЕФА регулативом и законодавством Црне Горе.
Секулић је апеловало на навијаче да се уздрже од уношења на стадион било каквих недозвољених предмета, пиротехничких средстава и транспарената увредљиве садржине.
"Капацитет Градског стадиона у Подгорици је 11.563 места, а према тренутној потражњи улазница очекује се да ће у великој мери да буде попуњен. На свим улазима биће организован детаљан преглед", рекао је Секулић.
Он је додао да у ФСЦГ за сада немају информацију о организованом доласку навијача Србије.
"Очекујем да током састанка са делегацијом Фудбалског савеза Србије добијемо информације о броју гостујућих навијача, начину доласка и одакле долазе", рекао је Секулић.
Утакмица између Црне Горе и Србије игра се у понедељак од 20.45 у Подгорици. Пренос је на нашем Првом програму.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.