Izvor: RTS, 24.Mar.2023, 10:33

Пирс: Јокић чини више од Ембида и Јаниса

Легенда Бостон селтикса и НБА шампион из 2008. Пол Пирс навео је своје критеријуме за МВП-а и зашто Никола Јокић заслужује ту награду пре осталих.
Пирс је у разговору са Кевином Гарнетом истакао своје критеријуме за МВП награду.
"Бар 65 одиграних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << утакмица и утицај на игру. Статистика, тимски скор и како се тим сналази без њега на терену. Наравно, да је екипа на прва два места у конференцији. То је за мене МВП, играч који највише вреди. Најбољи играч није исто што и онај који највише вреди. Утицај, константност и тимски успех. Сви ти ритеријуми 'вриште' име 'Никола Јокић' ", објаснио је бивши МВП НБА финала.
Пирс је и прокоментарисао разлику Јокића у односу на Џоела Ембида и Јаниса Адетокумба.
"Моји главни кандидати су Јокић, Ембид и Јанис. Кад погледам, Јокић од свих њих радише највише са најмање. Он нема другог ол-стара. Ембид је најбољи стрелац, али има Џејмса Хардена. Јанис има Холидеја и Мидлтона. Ко је Денверу други најбољи? Мари, Портер Џуниор, Гордон? Не знамо да ли су ол-стар играчи", додатно је појаснио Пирс.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.