ГОЛБАЛИСТИ НАИСА ДРУГИ ПУТ ЗАРЕДОМ ПРВАЦИ СРБИЈЕ!

Izvor: Objava, 22.Okt.2018, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ГОЛБАЛИСТИ НАИСА ДРУГИ ПУТ ЗАРЕДОМ ПРВАЦИ СРБИЈЕ!

Голбалисти Наиса су по други пут узастопно и исто толико пута у својој краткој, али богатој историји освојили Првенство Србије. Овај млад, али веома успешан спортски колектив у најстаријој спортској игри за особе са оштећеним видом, наставио је да „влада српским голбалом“.
У најзанимљивијој утакмици на првенству, финалној утакмици, гледаоци су, у Школи за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ у Земуну, видели репризу прошлогодишњег финала у коме су се састали Младост из Београда и Наис из Ниша. Осим почетног гола који је постигао домаћин, нови-стари шампиони су били све време у вођству. На полувремену је било 5:1, а коначан резултат 8:5. У својој групи је Наис победио новосадски Луј Брај (11:1) и београдску Победу (13:3), а у полуфиналу Подриње из Лознице (13:3).
Нишки тим је наступио у саставу: Лука Булатовић (капитен), Стефан Стевановић, Милан Петровић, Игор Цветковић и Зоран Стефановић. Стручни штаб су чинили: Стефан Мићићеловић, доц. др Бојан Јоргић и инж. Никола Перишић.
Најбољи играч овогодишњег и прошлогодишњег финала, Милан Петровић (31), који је дао у финалу четири гола, није крио задовољство после завршене утакмице:
„Пресрећан сам, јер се континуирани рад и добра селекција исплатила. Ако смо прошле године били благо изненађење за јавност, сада то више нисмо. Од сада, као двоструки узастопни шампиони државе имамо и одређену одговорност. Носићемо са са њом успешно“, изјавио је после утакмице Милан Петровић, иначе најбољи стрелац турнира.
Шеф струке новог-старог првака државе, Стефан Мићићеловић, задовољно сумира утиске са турнира:
„Играчи су следили тактичке замисли стручног штаба и све их доследно и реализовали на терену. Наша игра се заснива на дисциплинованој одбрани која је функционисала одлично током читавог првенства. Одбрана је била на испиту зрелости у финалу против три сјајна шутера: Мирослава Топалова Данилова, Џавита Крујезија и Милоша Грлице – и тај испит успешно положила. Целу протеклу годину смо радили на томе и исплатило се.“ – не без поноса сумира утиске Стефан Мићићеловић.
Стуб одбране и њен командант капитен екипе Лука Булатовић, констатује да је расподела минутаже на све играче учинила да се финале игра „пуном снагом“:
„Сви играчи су подједнако боаравили на терену до финала. И не само то, већ су, мислим, и сви били стрелци у свима утакмицама у групној фази и полуфиналу. То је утицало да физички будемо спремни за финале, у коме смо на крају и успешно победили.“
Председник клуба и играч са најдужим стажом у клубу, Стефан Стевановић (24), са поносом сумира, успешних последњих 12 месеци.
„Пре тачно годину дана смо постали први спортски колектив из Ниша који је у мушкој конкуренцији освојио титулу првака државе. Дајемо неколико репрезентативаца, организовали смо веома јак међународни турнир са шест екипа из четири државе, освојили бронзу на првом наступу ван граница наше земље, окупљамо младе са оштећењем вида. Сва та достигнућа су плод свакодневног рада нашег стручног штаба и играча, као и сјајне сарадње са Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу и Економске школе“ - изложио је председник Стевановић.
На занимљив начин је председник Стевановић додао коме посвећује ову титулу: „Титулу у 2018. години посвећујемо својим породицама, пријатељима поменутом факултету и школи на подршци. Они су нам једино помогли - другу подршку немамо! То нас чини јаким!“