Izvor: RTS, 14.Mar.2024, 11:54

Јан Облак: За пенале треба имати мало среће

Голман Атлетика Јан Облак каже да је његов тим заслужено изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона, али признаје да је имао среће да у пенал серији одбрани два једанестерца фудбалерима Интера, преносе шпански медији.
Атлетико Мадрид се синоћ >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пласирао у четвртфинале Лиге шампиона, пошто је после бољег извођења пенала елиминисао Интер.
Атлетико је у регуларном делу меча победио 2:1, али је у првој утакмици било је 1:0 за Интер, па су играни продужеци. Пошто ни након додатних 30 минута фудбала није било промене резултата, приступило се извођењу пенала.
Словенац Јан Облак је у пенал серији зауставио ударце Алексису Санчесу и Дејвију Класену, док је Лаутаро Мартинез шутирао преко гола.
"Увек кажем да за пенале треба имати мало среће. Морате да изаберете праву страну, морате да зауставите лопту. Верујем да је немогуће зауставити лопту ако играч савршено изведе ударац. На срећу сам успео да одбраним два ударца. Важно је да смо победили. Надам се да нећемо стати у четвртфиналу", рекао је голман Атлетика.
Облак је истакао да је његом тим одиграо одличан меч у сјајној атмосфери у Мадриду.
"Генерално, играмо веома добре, спектакуларне утакмице. Атмосфера на стадиону је, као и увек, била фантастична. Можда некада играмо лоше, али навијачи никад. Поново су нам много помогли и на крају сви могу да иду кући срећни", рекао је Облак.
Жреб четвртфинала и полуфинала Лиге шампиона биће одржан у петак у Ниону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.