Izvor: RTS, 04.Mar.2024, 13:12

Чари бразилског фудбала - важно је лећи са праве стране линије

Да у бразилском фудбалу итекако важи она да циљ не бира средства показали су на комичан и несвакидашњи начин фудбалери Ботафога у дуелу са Флуминенсеом.
Флуминенсе и Ботафого састали су се у 11. колу такмичења у којем учествују само клубови из савезне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << државе Рио де Жанеиро. Гости су победили резултатом 4:2, а вођство су, када је требало, чували не бирајући средства.
У седмом минуту надокнаде времена, док је на семафору писало 3:2 за госте, фудбалер Ботафофа Фаустино Аугусто остао је на трави, жалећи се на повреду, али ван граница игралишта.
Док се држао за главу, пришао му је саиграч, ухватио га за руку и одвукао у терен, у намери да заустави игру и потроши још који минут.
Уследио је брз одговор голмана Флуминенсеа који је по истом рецепту Аугуста потегао за ноге и одвукао назад у аут, али док су на терену владали нервоза и чарке, пришао је и резервни играч Ботафога, помогао колеги да се придигне и још једном га одгурао преко линије, где је овај поново залегао.
Комично и неспортски, али на крају учинковито пошто су гости сачували свој гол и чак стигли да у десетом минуту надокнаде увећају предност и поставе коначних 4:2.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.