Izvor: RTS, 03.Mar.2024, 23:00

Милица Гардашевић шеста на Светском првенству у дворани

Српска атлетичарка Милица Гардашевић завршила је као шестопласирана у финалу скока удаљ на Светском првенству у дворани у Глазгову.
Гардашевић је до шестог места дошла скоком од 6,74, који је у том тренутку подигао на треће место.
У првој серији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Гардашевић је скочила 6,47, што јој је донело пето место у првом кругу. У другом је скочила доста више, али се скок није рачунао због преступа. 
Трећа серија била је боља по српску атлетичарку. Успела је да поправи резултат и скочи 6,56 чиме се попела на шесту позицију којом је изборила борбу за медаљу.
У четвртој серији, скочила је великих шест метара и 74 центиметра који су јој донели скок на трећу позицију. Слабији скок је уследио у петој серији, тек 5,56, док је у шестој преступила.
Гардашевић је пре самог доласка у Глазгов освојила злато у Златној лиги и представљаће Србију на Олимпијским играма у Паризу.
Злато је освојила Американка Тара Дејвис-Вудхол (7,07), а сребро њена земљакиња Моне Николс (6,85). Бронза је отишла у руке Фатими Диаме из Шпаније.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.