Izvor: RTS, 03.Mar.2024, 00:43

Богадновић одлично кренуо, па стао у поразу Атланте од Бруклина

Српски кошаркаш Богдан Богдановић уписао је 13 поена, шест скокова, једну асистенцију и четири изгубљене лопте у поразу Атланта хокса од Бруклин нетса 114:102.
Капитен репрезентације Србије на Мундобаскету у Манили био је спреман на старту утакмице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Бруклину, започевши са три тројке. На полувремену је био међу водеђим стрелцима са девет поена.
Уследила је врло лошта трећа деоница без погођеног шута из игре. Тачније, једина два преостала поена из игре до краја меча била су после свиране силазне путање чувару на полагању код самог обруча. Погодио је још два пенала са 13 поена на крају. Богдан је шутирао 1/5 за два и 3/8 за три, укупно 4/13. 
Мора да се истакне и да је и одбрана Бруклина урадила свој део посла да Богдановић нема чисте позиције и лаке пролазе до коша. Сем тога, имао је тек једну асистенцију и четири изгубљене лопте.
 Атланта је прошла као и Богдан, сјајно у првом, па лоште у другом полувремену. Бруклин је добио трећу деоницу 30:18 и на "крилима" те мале победе дошао до коначно славља.
Микел Бриџис је предводио домаћина са 38 поена. Кем Џонсон га је пратио са 23 поена.
Садик Беј са 23 поена и Дежонте Мари са 20 поена и 11 асистенција су се највише истакли код Хокса.
Атланта одржава 10. позицију за плеј-ин са 26 победа и 33 пораза. Нетси су испод њих са 23-36.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.