Izvor: RTS, 01.Mar.2024, 22:00

Фенербахче преломио у последњој деоници и стигао до тријумфа над Басконијом

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су екипу Басконије у Истанбулу 111:96 у 27. колу Евролиге.
Фенербахче је прекинуо низ од два пораза и уписао 16. тријумф ове сезоне у Евролиги, док је Басконија убележила 13. пораз.

Да ће бити утакмица са великим >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бројем поена, наговештено је већ у првој деоници. Фенербахче је створио иницијалну предност, а играчи Басконије су пратили ритам и на крају ипак прву фазу завршили са два поена предности - 34:32.
Друга четвртина обележена је вођством домаћег тима и покушајима да гостију да изједначе резултат. Ипак, Фенербахче је имао предност на полуврмену утакмице - 55:54.
Трећа деоница протекла је у смењивању предности, а завршена је нерешеним резултатом - 78:78. Фенербахче је преломио дуел на почетку последње четвртине, серијом од 10:0. Потом је Басконија узвратила серијом од пет поена 93:89. Међутим, домаћи кошаркаши су након тога опет преузели контролу над утакмицом и на крају успешно привели дуел крају.
Најефикаснији играч био је Најџел Хејз Дејвис из Фенрбахчеа са 19 поена, следио га је Тарик Биберовић са 17 поена. Марко Гудурић дао је допринос победи са шест асистенција и 13 поена.
У тиму Басконије најбољи је био Вања маринковић са 18 поена, док је Данијел Дијаз дао 15, а Чима Монеке 14 поена.
Фенербахче ће у наредном колу играти против Реала у Мадриду, док ће Басконија дочекати берлинску Албу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.