Izvor: RTS, 29.Feb.2024, 15:38

Сферопулос: Бајерн има сјајан тим, веома је важно да добро одиграмо

Tренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос уочи меча са Бајерном у 27. колу Евролиге истакао је квалитете супарника који се сматра фаворитом на свом терену али и констатовао да ће његов тим бити на висиком нивоу иако има проблеме са саставом екипе. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Црвена звезда је 16. на табели Евролиге са 10 победа и 16 пораза, док је Бајерн на 15. позицији са скором 11/15 и пред црвено-белима је велики изазов уколико желе да задрже шансе за пласман у завршницу такмичења.

"Због паузе и репрезентативног прозора, тренирали смо јуче први пут сви на окупу, али таква је ситуација за све тимове у Европи. Веома је важно да одиграмо добро, јер играмо против сјајног тима на њиховом терену. Бајерн је пронашао ритам, хемију и значајно унапредио игру у односу на први део сезоне", рекао је Сферопулос на конференцији за медије у Београду.
Црвена звезда је током репрезентативне паузе имала шест кошаркаша који су играли за своје националне тимове. Остали играчи "црвено-белих" су тренирали у Београду.
"Радили смо добро, играли пријатељске утакмице и одржавали ритам. Радили смо 12 дана у добром ритму. Али просто није исто када немате цео тим на окупу. Мислим да ће бити спремни да буду на високом нивоу", додао је тренер Црвене звезде.
Сферопулос на мечу у Минхену неће моћи да рачуна на Милоша Теодосића.
"Теодосић није тренирао од Купа. Није спреман и неће играти против Бајерна. Он је форсирао себе у финалу и сада је у процесу рехабилатиције. Док не буде на сто одсто, неће да игра", навео је Сферопулос.
Он је истакао да су Треј Томпкинс и Никола Топић у процесу рехабилитације.
"Они и даље не тренирају тимски. Лекари су веома пажљиви. Не желимо да журимо, па да после имамо проблем када се врате. Полако, полако и мислим да ћемо их видети на терену. Томпкинс је у последњој фази рехабилитације, доктори су позитивни и желимо да га задржимо до краја, како би играо са нама", рекао је тренер Црвене звезде.
Сферопулос је поновио да је срећан због освајања Купа Радивоја Кораћа са "црвено-белима".
"Није мој трофеј, већ трофеј тима. Веома сам срећан због целе организације. За мене и све у клубу је било веома важно да освојимо трофеј. Ми смо Звезда и боримо се за сваки трофеј", изјавио је Сферопулос.
Утакмица између Бајерна и Црвене звезде биће одиграна у петак од 20.30 часова у Минхену.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.