Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 13:13

Мари: Волим да се такмичим, али вероватно ми није остало превише времена

Британац Енди Мари рекао је у Дубаију да још воли тенис, али је наговестио да улази у последњих неколико месеци каријере.
Енди Мари је у понедељак у првом колу АТП турнира у Дубаију победио Канађанина Дениса Шаповалова и стигао до 500. победе у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << каријери на тврдој подлози.
"Још волим да се такмичим и још волим тенис, али како си старији постаје ти све теже да се такмичиш са младим играчима и одржиш форму. Вероватно ми није остало превише времена, али даћу све од себе у последњих неколико месеци", рекао је Мари.
Британац је крајем јула 2019. године оперисао кук. Размишљао је о повлачењу из тениса, а на турниру у Дубаију остварио је тек другу победу у 2024. години.
Мари се налази међу ретким тенисерима који су у Опен ери остварили 500 победа на теренима са тврдом подлогом поред Роџера Федерера (783), Новака Ђоковића (700), Андреа Агација (592) и Рафаела Надала (518).
"Тврда подлога је најбоља за мене, а 500 победа је много и поносан сам на то. Нема много играча који су то постигли и сјајно је доћи до 500 пре него завршим", закључио је Мари.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.