Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 21:49

Пешић: Сигуран сам да ће две победе бити велики мотив пред Париз

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је после победе над Грузијом да су два тријумфа на старту квалификација за Евробаскет велика мотивација за његове играче пред Олимпијске игре.
Кошаркаши Србије победили су у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Тбилисију екипу Грузије резултатом 76:63 у мечу другог кола квалификација за Евробаскет.
"Врло битна победа за нас. Одбрана је била добра. Урадили смо добар посао, пре свега на њиховом плејмејкеру, али и на Шенгелији. Можете да видите статистику. Постигли су 20 поена у транзицији. Били смо у позицији да играмо одбрану и помажемо једни другима", рекао је Светислав Пешић након утакмице.
Уследила су питања новинара, а једно од њих се односило на чињеницу да је Србија вицепрвак света и како то утиче на екипу.
"Ово није ново за нас. У већини мечева то није битно. Морамо да будемо спремни да схватимо своју позицију. То нам значи да будемо више мотивисани, посебно јер нас очекују у Олимпијске игре. Играчи желе да покажу да су спремни. Сигуран сам да ће ове две победе бити велика мотивација за све да дају максимум, да играју добро, да тренирају и да се припреме за следећи изазов, а то су Олимпијске игре", закључио је Пешић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.