Izvor: RTS, 26.Feb.2024, 16:22

Евртону враћена четири бода

Независна комисија за жалбе Фудбалске асоцијације Енглеске (ФА) умањила је за четири бода казну Евертону због кршења правила о финансијском фер-плеју.
Клуб из Ливерпула је у новембру прошле године кажњен са одузимањем 10 бодова.
Из управе клуба >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су тада признали да су прекршили правила финансијског фер-плеја, што је резултирало губитком 124 милиона фунти, 24 милиона више од дозвољеног.
Евертон сада има 25 уместо 21 бода, и скочио је на 15. место табеле, испред Нотингем фореста и Брентфорда.
"Док клуб још разматра одлуку Независне комисије, задовољни смо што је наша жалба резултирала смањењем бодовних санкција. Без обзира на ову одлуку и позитиван исход, Клуб остаје у потпуности посвећен сарадњи са Премијер лигом у вези са текућим поступцима покренутим за обрачунски период који се завршава у јуну 2023. године. Клуб још увек разматра шире импликације ове одлуке и у овом тренутку неће давати даље коментаре", пише у званичном саопштењу Евертона.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.