Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 22:01

Фудбалер Бордоа у коми након повреде главе

Нападач француског друголигаша Бордоа Алберт Елис (28) налази се у индукованој коми након озбиљне повреде главе коју је задобио на утакмици против Генгана у суботу.  
Алберт Елис се 40 секунди након почетка утакмице сударио са дефанзивцем Генгана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Донатјеном Гомисом.
Иако се Гомис брзо опоравио, репрезентативцу Хондураса је указана лекарска помоћ на терену, пре него што је одвезен у болницу, где је подвргнут операцији у суботу увече.
"Алберт Елис је претрпео трауму главе због чега је стављен у индуковану кому. Пратићемо развој његовог здравственог стања у болници наредних дана. У овом тренутку још увек је немогуће рећи било шта о његовим виталним функцијама", навео је Бордо у саопштењу.
У клубу је формирана јединицу за психолошку подршку Елисовим саиграчима и клупском особљу.
Многи играчи, укључујући Килијана Мбапеа, репрезентативци Хондураса и француски фудбалски клубови преплавили су друштвене мреже порукама подршке.
Елис је играо у Хјустону у МЛС лиги пре него што се преселио у Европу 2020. године, када је прешао у португалску екипу Боависта, а затим у Бордо 2021.
Од свог међународног дебија 2014. године, одиграо је 64 утакмице за Хондурас и постигао 13 голова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.