Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 20:42

Пешић и Џикићевој Грузији: Имају континуитет, искуство и добру организацију

Селектор Србије Светислав Пешић је пред други меч квалификација за Евробаскет против Грузије изјавио да је игра тог тима потпуно другачија од Финске.
Србија је на старту савладала Финску (77:61), а сутра од 18 сати гостује Грузији у Тбилисију. Грузија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је у првом колу поражена од Данске (75:69).
"То је екипа са добром организацијом и у одбрани и у нападу. Они су читаву утакмицу водили против Данске, а својим неким погрешним одлукама су дошли у ситуацију да су изгубили. Али, то за нас ништа не значи јер свака следећа утакмица је, као што сам рекао, другачија. Ради се о врло искусној екипи, која је поготово искусна у овим квалификацијама", истакао је Пешић за сајт КСС.
"Они имају континуитет годинама, једино што се сада ту десило, променио се странац и дошао је нови тренер, наш Александар Џикић", додао је Пешић.
"Сигурно да ћемо морати да на другачији начин припремимо утакмицу и да се на неки начин прилагодимо. Ипак се игра у гостима, морамо да будемо храбри и да, наравно уз сав респект према Грузији, мислимо на начин како ми треба да играмо и у одбрани и у нападу", закључио је Пешић. У другом мечу другог кола групе Г, Финска ће се сутра од 17.30 сати на свом терену састати са Данском.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.