Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 11:27

Џордан Томпсон победник турнира у Лос Кабосу

Аустралијски тенисер Џордан Томпсон освојио је АТП турнир у мексичком Лос Кабосу, након што је у финалу победио Норвежанина Каспера Руда 6:3, 7:6/7:4.
Меч је трајао два сата и четири минута, а Томпсон је после Зверева ког је добио у полуфиналу надиграо >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << још једног боље пласираног ривала.
Аустралијанац се већ у првом гему сусрео са две брејк лопте, али је успео да их одбрани и поведе. Исти сценарио се догодио и у петом када је Томпсон поново спасио две брејк прилике ривала.
Каспер Руд је у наредном гему био под великим притиском што се одразило на лошу игру, па је Томпсон направио брејк и повео са 4:2. Занимљиво је да тенисер из Аустралије искористио тек пету сет лопту, јер је Руд успео да се одбрани чак четири пута.
У другом сету тенисери су по два пута одузимали сервис ривалу, ушло се у тај-брејк где је Томпсон био концентрисанији и заслужено дошао до победе.
Ово је био пети међусобни дуел аустралијског и норвешког тенисера, а трећи тријумф Томпсона, који се тренутно налази на 40. месту на АТП листе, док је Норвежанин 12. тенисер света.
Аустралијски тенисер је тријумфом у Мексику стигао до прве АТП титуле у каријери. Руд је у каријери освојио 10 трофеја.
Турнир у Лос Кабосу се играо за наградни фонд од 915.245 долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.