Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 09:51

Бостон бољи од Њујорка, Минесота надиграла Бруклин

Кошаркаши Бостона савладали су у гостима екипу Њујорка 116:102 у утакмици регуларног дела сезоне НБА лиге. Минесота је на домаћем терену победила Бруклин 101:86.
Селтикси су тренутно екипа са најбољом формом у НБА лиги. Екипа Џоа Мазуле уписала је осму >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победу у низу.
Никси су компетентан ривал били само током прве четвртине која је на крају свакако припала Бостону 30:26.
"Келти" су у другој четвртини први пут стигли до двоцифрене предности, али је домаћа екипа успевала да игру одржава на свега два поседа заостатка. У наставку Бостон је добрим процентима шута како је трећи период одмицао повећавао предност, која је пред крај исте износила и 20 поена.
Гости су у одлучујућем периоду рутински одржавали стечену предност и на крају ттријумфовали.
Џејлен Браун био је најефикаснији у екипи Селитикса са 30 поена, Порзингис је додао 22, а Тејтум 19.
У екипи Њујорка Џејлен Брансон је постигао 34 поена, Џош Харт је додао 16.
Минесота опстаје на првој позицији Западне конференције Тимбервулвси су после пораза од Милвокија успели да одбране свој терен од Бруклина.
Утакмица тимова из Источне и Западне конференције била је неизвесна до половине последње деонице. Минесота и Бруклин су се неколико пута смењивали у вођству, а Нетси су до четврте четвртине имали и највећу предност на мечу која је износила 10 поена средином првог полувремена.
Ипак, гости су у последњој четвртини ушли у празан ход у којем нису могли да организују нападе, што су Тимбервулвси искористили да се одлепе, а потом и тријумфују.
Ентони Едвардс био је најефикаснији појединац на мечу, а за Минесоту је убацио 29 поена, Карл Таунс га је следио са 28, док је Конли додао 14.
У Бруклину, Томас је постигао 18,  Бриџес 15 поена.
Резултати НБА лиге:
Детроит - Орландо 109:112
Њујорк - Бостон 102:116
Минесота - Бруклин 101:86
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.