Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 01:51

Пешић: Задовољан сам што имам све више играча на располагању, причам сваки дан са Јокићем

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је после победе над Финском на старту квалификација за Европско првенство 2025. да је најважније било победити, али и добити нешто више из утакмице.
Кошаркаши Србије савладали су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Финску резултатом 77:61 у првом колу групе Г квалификација за Евробаскет 2025.
Селектор Србије Светислав Пешић рекао је након утакмице да је најважнија победа.
"Најважније је да смо победили и да смо успели да нађемо решења у другом полувремену. Високи су одиграли одлично, у првом полувремену Лука Митровић, у другом Филип Петрушев. Алекса Аврамовић је показао колику вољу и жељу има када игра за репрезентацију. Само да је здрав, а много ми значи што у Партизану код Жељка Обрадовића игра плејмејкера", рекао је Пешић на конференцији за медије.
Истакао је да је задовољан и због тога што су се добро показали играчи који раније нису имали значајнију улогу.
"Имали смо доста нових играча, који су дебитовали за репрезентацију, као и момака који су први пут имали већу минутажу. Задовољан сам што имам све више играча на располагању. Чекају нас Олимпијске игре и важно је да имамо што више кандидата за путнике у Париз", истакао је Пешић.
"Јокић жели да игра" Селектор Србије је говорио и о потенцијалном игрању Николе Јокића на Олимпијским играма у Паризу.
"Причам сваки дан са Јокићем и врло често одржавамо контакт, Тарлаћ и ја. Прошле године је било тешко за Николу, одиграо је преко 100 утакмица и имао је у априлу физичке проблеме, није био ментално спреман, борио се сам са собом да игра Светско првенство, он жели да игра. Када одлучиш да играш за Србију, очекује се само златна медаља и ти играчи да би преузели одговорност, морају и физички и ментално да буду спремни. Ако се осећају да нису спремни, они неће да улазе у то", констатовао је селектор Србије.
Пешић је демантовао да ће преузети Дубаи, што су поједини европски медији писали у петак.
"Никаквих преговора са Дубаијем није било, иако имам тамо пријатеље којима помажем у том пројекту. Преда мном су Олимпијске игре и посвећен сам само том циљу. Да ли ћу бити селектор и после, у наставку квалификација за Европско првенство, то стварно не знам. Имао сам и имам неколико понуда из Евролиге, али прво морам да одлучим да ли ћу после Олимпијских игара наставити да будем тренер", закључио је Пешић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.