Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 10:42

Душан Лајовић у другом колу турнира у Рио де Жанеиру, наредни ривал Ђере

Душан Лајовић се пласирао у осмину финала АТП турнира у Рио де Жанеиру, пошто је у првом колу победио Данијела Елахија Галана 4:6, 7:6/10:8, 6:1.
Дуел тенисера трајао је  два сата и 45 минута. Србин је 58. тенисер света, док је Колумбијац на 78. позицији АТП >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << листе.
Лајовић је добро ушао у меч и већ у првом гему првог сета направио брејк. Колумбијац је узвратио рибрејком, а потом се играло гем за гем. Галан је у десетом гему при вођству од 5:4 направио нови брејк и први сет је решио у своју корист резултатом 6:4.
Српски тенисер на старту другог сета није успео да искористи чак четири брејк лопте. Лајовић је у петом гему ипак стигао до брејка и повео са 3:2, али је његов ривал одмах узвратио рибрејком. Оба тенисера су потом била сигурна на своје сервисе па се ушло у тај-брејк.
Галан је водио 7:6 и имао је меч лопту, али је није искористио. Лајовић је успео да тај-брејк добије резултатом 10:8 и да изједначи на 1:1 у сетовима.
Српски тенисер ушао је у јако добар ритам у трећем сету, свом ривалу је препустио само један гем и заслужено је стигао до победе.
Лајовић ће у осмини финала играти против сународника Ласла Ђереа, који је на старту такмичења био бољи од Шпанца Бернабеа Запате Мираљеса са 2:0 у сетовима.
АТП турнир у Рио де Жанеиру се игра за наградни фонд од 2.100.230 долара.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.