Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 17:14

Павков: Желим што пре на терен, циљ је да Чукарички избори за Европу

Нови фудбалер Чукаричког Милан Павков рекао је да жели да се што пре спреми и заигра за Чукарички и додао да је главни циљ да са клубом избори пласман у Европу.
Нападач Чукаричког је одрадио први тренинг с првим тимом и навео да су утисци позитивни.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Упознао сам све момке, обавио разговор са шефом, одрадио први тренинг. Неке од нових саиграча сам познавао и од раније. Екипа је млада, вољна да ради и што је најбитније жељна резултата. Уз неколико искусних играча то је једна заокружена и здрава прича", рекао је Павков. 
Павков је у досадашњом каријери између осталих клубова наступао за Војводину, Раднички Ниш, Црвену звезду и Ал Фејху.
"Увек волим да посаветујем млађе играче, да поделим искуства. Надам се да ћемо сви заједно да направимо резултат, и да Чукарички остане здрава средина, са сјајним односом млађих и старијих играча", навео је нападач.
Бивши фудбалер Црвене звезде прошао је припреме са Ал Фејхом, са којом је потом споразумно прекинуо сарадњу.
"Прошао сам читав тренажни процес у Абу Дабију са сад већ бившим клубом. Имао сам кратку паузу, радио сам индивидуално. Надам се да ћу ускоро бити максимално спреман и да ћу моћи да помогнем екипи. Верујем да ми је потребно неких седам дана адаптације, желим што пре на терен", нагласио је играч Чукаричког.
Павков би могао да дебитује за Чукарички већ у дуелу против Црвене звезде који је на програму у суботу од 16.00 на стадиону "Рајко Митић".
"Први циљ је да се што пре спремим, желим да будем на високом нивоу. Да ли ће то бити довољан период до меча са Црвеном звездом, видећемо у наредним данима. Личне амбиције Павков никад није стављао испред клупских. Све је подређено тимским амбицијама, да заједно са овим момцима остваримо што бољи успех, што бољи пласман на табели, да се изборимо за Европу, а видећемо са које позиције," истакао је високи нападач.
Признао је Павков да се тешко навикавао на живот у Саудијској Арабији и да му је пријао повратак у Србију.
"Нисам дуго ван Србије, годину и по дана сам био у иностранству. Драго ми је да сам се овде вратио, драго ми је што сам у Чукаричком, у клубу који је здрава средина, клуб који већ годинама уназад стоји чврсто на ногама. Наишао сам на сјајан однос свих у клубу, управе, стручног штаба, играча, запослених. Драго ми је да сам овде, све смо се врло брзо договорили, надам се на обострано задовољство", закључио је Павков.
Чукарички тренутно заузима четврто место у Суперлиги Србије са 35 бодова, испред су ТСЦ, Црвена звезда и Партизан, а на петој позицији се налази Нови Пазар са 30 бодова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.