Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 15:26

Пореска и Буџетска инспекција контролишу пословање КК Црвена звезда

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да су Пореска и Буџетска инспекција започеле контролу пословања клуба.
Звезда је четврти пут у низу освојила Куп Кораћа. На конференцији за медије после финала тренер црно-белих Жељко Обрадовић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нагласио је да Партизан није државни пројекат.
У причу се укључио и председник Републике Србије Александар Вучић који је изјавио да ни Звезда ни Партизан не би постојали без државе, након чега су прво црвено-бели изнели податке финансијског пословања, да би убрзо потом то учинио и вечити ривал.
Звезду су у уторак посетиле и две инспекције.
"КК Црвена звезда информише јавност да су од данас, 20.02.2024.године, у просторијама клуба присутне две контроле: Пореска, коју врши Пореска управа, и друга, коју врши Буџетска инспекција. Наложена пореска контрола у просторијама КК Црвена звезда биће за период 1.1.2022. до 31.12.2023. године. Буџетска инспекција ће вршити контролу за период 1.6.2022. године до данашњег дана", стоји на почетку саопштења Звезде.
Из Звезде наглашавају да је Буџетска инспекција, чији је задатак да обави контролу намене трошења свих средстава које је клуб добио од државе, већ обавила детаљну контролу клуба за период од 01.01.2012. године до 31.05.2022. године, као и да је тад сачинила званичан Записник без било каквих примедби и прекршаја.
"КК Црвена звезда поздравља све напоре да се од стране надлежних државних органа у динар утврди пословање свих кошаркашких клубова у Републици Србији, као и клубова у другим спортовима. И управо због тога инспекције су добро дошле у наш клуб. КК Црвена звезда окреће се наредним изазовима и утакмицама, и уредно ћемо извештавати јавност", закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.