Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 19:50

Петру Раткову пет секунди довољно за гол

Фудбалер Салцбурга Петар Ратков постигао је гол против Линца пет секунди после почетка утакмице 19. кола аустријске Бундеслиге.
Ратков је одмах након судијског звуждука за почетак дуела истрчао у правцу противничког гола, а голман Линца Николас >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шмид је лошом интервеницијом напуцао српског фудбалера након чега је лопта завршила у голу.

Овим поготком Ратков је ушао у историју аустријске Бундеслиге као стреалац најбрже постигнутог гола. Према доступним информацијама, Патрик Јежек се у првом колу такмичења 2007. године у дресу Фудбалског клуба Адмира Вакен за 10 секунди против Рајндорф Алтах уписао у стрелце.
Утакмица Линца и Салцбурга заврешена је нерешеним резултатом 1:1.
Млади Петар Ратков Ратков (20) постао је фудбалер Салцбурга прошле године, а стигао је из ТСЦ-а у трансферу вредном пет милиона евра.
Ове сезоне је на 12 утакмица у шампионату Аустрије постигао четири гола.
За репрезентацију Србије дебитовао је на утакмици против Мађарске у Будимпешти у оквиру квалификација за Европско првенство.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.