Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 19:26

Партизан бољи од ИМТ-а - два пенала, црвени картон и голови дебитаната

Фудбалери Партизана савладали су на домаћем терену екипу ИМТ-а 5:2 у мечу 21. кола Суперлиге Србије.
Партизан је тријумфално наставио пролећни део шампионата Србије, након победе над Јавором, савладан је и ИМТ. Екипа с Новог Београда је уписала други >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пораз у другом делу Суперлиге.
Утакмица између црно-белих и ИМТ-а обиловала је одличним акцијама и отвореном игром тимова.
Партизан је преко Ксандера Северине стигао до вођства у 24. минуту меча, а у финишу првог полувремена у листу стрелаца уписао се и дебитант Бојан Ковачевић за 2:0 у корист домаћег тима.
ИМТ је на почетку другог полувремена, тачније у 49. минуту стигао до првог поготка, чиме су смањили резултат на 2:1, аутогол је постигао Светозар Марковић.

Екипа с Новог Београда је непосредно након тога заиграла офанзивније, међутим у 67. минуту Гајас Захид је из пенала опет довео Партизан на два гола предности. Деловало је да ће интензитет игре опасти, али је ИМТ све наде полагао у напад.
ИМТ је од 77. минуту остао са играчем мање на терену, јер је Владимир Радочај у само пет минута добио два жута картона, због несмотрених стартова.
Други пенал на утакмици виђен је у 80. минуту, а ново смањење резултата екипи ИМТ-а донео је Милош Луковић, прецизним ударцем у десну страну гола.
Партизанов финиш предводио је новајлија Денил Кастиљо који је у 86. минуту истрчао контру и без много размишљања, након додавања Немање Николића, ударцем из прве постигао гол за 4:2.
Још један првенац виђен је у редовима црно-белих, Гох Јунгџун је у 55. минуту утакмице ушао у игру, а у 90. је постигао и први погадак у дресу Партизана за коначни 5:2.
Партизан је овом победом задржао прво место са 53 бода, једним више од другопласиране Црвене звезде, док је ИМТ 12. са 21 бодом.
У наредном колу Партизан гостује у Сурдулици Раднику, док ће ИМТ дочекати нишки Раднички.
Суперлига Србије, 21. коло:
Субота:
Нови Пазар - Црвена звезда 0:3
Партизан - ИМТ 5:2
Чукарички - Железничар 18.30
Недеља:
Раднички 1923 - Војводина 13.00
Спартак Суботица - Младост 15.00
Раднички Ниш - Јавор 17.00
ТСЦ - Радник - 17.00
Понедељак:
Вождовац - Напредак 17.00

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.