Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 16:07

Ватерполисти Србије шести на свету, Грчка победила за пето место

Ватерполисти Србије поражени су од Грчке 15:11 у мечу за пето место на Светском првенству у Дохи.
Грци су одлично започели дуел и почетком друге деонице су дошли до четири гола предности. "Делфини" су тек у трећој деоници боље заиграли, дошавши до >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << заостатка 10:9 на крају треће деонице.
Нажалост, Србија није дошла до преокрета. Грчка је узвратила на почетку четврте деонице и дошла до сигурног славља.
Грчка је на прошлом Светском првенству била сребрна, док је Србија завршила као четврта.
Радомир Драшовић је био први стрелац Србије са три поготка, Немања Убовић и Душан Мандић су по два пута затресли мрежу. Гјувецис и Какарис са по три гола су били најрасположенији код Хелена.
Остало је још да се одигра финале између Хрватске и Италије. Бронзу је освојила Шпанија, победивши Француску 14:10, док је Мађарска после петераца савладала Црну Гору са 18:16, чиме је заузела седмо место. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.