Обрадовић пред финале Купа: Ми смо спортски ривали, нека бољи победи

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Feb.2024, 11:15

Обрадовић пред финале Купа: Ми смо спортски ривали, нека бољи победи

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је после утакмице са Војводином, да сутра његов тим очекује велико финале у ком играју спортски ривали и да се нада да ће бољи победити. Фото: Танјуг/Звонко Куцелин Партизан је у полуфиналу у Нишу избацио Војводину резултатом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 80:67.
„Пре утакмице сам упозорио играче да ћемо играти против искусне екипе која је нешто старија од нас. То су играчи који имају искуства играња у АБА лиги. Честитам Војводини на свему што су урадили и види се да мој млади колега Исаков-Ковачевић ради изузетан посао. Имају план како желе да играју у нападу и одбрани“, рекао је Обрадовић и додао га радује то што је његов тим победио у све четири четвртине.
„То је изузетно важно за нас. Честитке мојим играчима на одиграној утакмици за коју смо знали да ће бити тешка“, истакао је Обрадовић. Тренер црно-белих похвалио је рад Војводине на челу са његовим некадашњим играчем Жељком Ребрачом.
„Нема никакве дилеме да они имају квалитет и ја им желим да се врате у АБА лигу. Они имају амбицију. Господин Ребрача којег сам некада тренирао и људи из клуба раде одличан посао. Као што је мој млади колега рекао, ово је Куп где се игра дан за даном и јако је тешко играти. Надам се да пратите резултате у Европи, екипе које играју Евролигу губе и зато је Куп такмичење интересантно“, изјавио је Обрадовић.
У великом финалу ћемо поново гледати вечити дерби између Партизана и Црвене звезде.
„Играли смо четири уткмице, имамо по две победе. Мој задатак је да растеретим екипу, да имамо највећу мотивацију и да се контролишу емоције. Како год да се заврши, сезона се наставља и имамо још два такмичења у којима учествујемо. Свакако, знају се амбиције”, каже тренер Партизана.
Он је додао да од доласка у црно-бели тим инсистира на једној ствари, а то је фер и спортско навијање. „Сутра је велико финале између два велика тима. Надам се да ће све проћи у најбољем реду и апелујем на навијаче Партизана да све буде фер и спортски. Овај терен није место где треба неко да се вређа. Ми смо спортски ривали и нека бољи победи. Сећам се када су једном и навијачи Звезде и Партизана заједно певали Марш на Дрину и надам се да ће то тако и сада да буде”, закључио је Обрадовић.
Ален Смаилагић је пропустио претходна два меча, а тако ће бити и у финалу.
„Ален има проблеме и температуру и не постоји никаква шанса да изађе на терен”, додао је Обрадовић.
Велико финале је на програму у суботу од 21 час.
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras za trofej Kupa Radivoja Koraća

 
 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обрадовић пред финале Купа: Ми смо спортски ривали, нека бољи победи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.