Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 10:36

Партизан против ИМТ-а тражи другу победу у пролећном делу сезоне

Фудбалери Партизана састају се на домаћем терену са екипом ИМТ-а у мечу 21. кола Суперлиге Србије. Утакмица је на програму од 16.15.
Партизан је у првом мечу пролећног дела сезоне успео да преброди тежак терен и неугодног противника у Ивањици и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дође до сва три бода. "Црно-бели" су на тај начин задржали водећу позицију са једним бодом предности у односу на Црвену звезду.

С обзиром на лоше стање терена, изабраници Игора Дуљаја нису имали превише могућности за уигравање, али су поново дошли до победе која ће им, пре свега на психолошком плану, бити од великог значаја за наставак сезоне. Матеуш Салдања је постигао свој 15. гол у сезони и додатно учврстио прво место на листи стрелаца, а Никола Антић својим црвеним картоном задао благу главобољу Дуљају у сусрет пролећној премијери пред домаћим навијачима.
Са друге стране, ИМТ је други део сезоне отворио поразом на домаћем терену. Бољи од екипе Небојше Јандрића био је ТСЦ, иако је резултат могао бити другачији да је Милош Луковић, који је остао на позајмици након трансфера у Стразбур, био прецизан са беле тачке при резултату 0:0.
Добар отпор који је пружио против трећепласиране екипе на табели, ИМТ ће морати да понови, а вероватно и да надиђе како би могао да се нада позитивном резултату у Хумској, имајући у виду да је Партизан забележио само један пораз на свом терену у првом делу сезоне.
Међутим, уколико је судити по првом овосезонском сусрету, ИМТ има чему да се нада.
Тада Партизан јесте славио резултатом 3:2, али тек након што је у завршници надокнадио два гола заостатка. Водио је домаћи ИМТ са 2:0 све до 70. минута, головима Николе Вукића у првом и Николе Коџића у другом полувремену, али то није било довољно чак ни за реми. Прво је Салдања смањио резултат, да би головима Бибраса Натха са пенала и резервисте Немање Николића у надокнади времена "црно-бели" дошли до тријумфа.

То је био први и једини дуел који су две екипе одиграле у званичним мечевима, а који је показао да ИМТ може да припрети фаворизованом противнику. Такође, победе у гостима им нису стране, с обзиром на то да су у зимском делу шампионата забележили три тријумфа на гостовањима, колико имају и код куће.
У међувремену, Партизан је током претходне недеље довео још два појачања, како би са што широм ротацијом покушао да дође до прве титуле након шест година. Међу "црно-беле" су из Чукаричког стигли Бојан Ковачевић и Алекса Јанковић, који ће покушати да се изборе за своју шансу у другом делу сезоне.
Тренер домаће екипе Игор Дуљај изјавио је на конференцији за медије пред утакмицу да ће имати проблема око састава екипе и позвао навијаче Партизана да у што већем броју дођу на стадион и подрже његове изабранике.
Суперлига Србије, 21. коло:
Субота:
Нови Пазар - Црвена звезда 14.00
Партизан - ИМТ 16.15
Чукарички - Железничар 18.30
Недеља:
Раднички 1923 - Војводина 13.00
Спартак Суботица - Младост 15.00
Раднички Ниш - Јавор 17.00
ТСЦ - Радник - 17.00
Понедељак:
Вождовац - Напредак 17.00
Табела:
1. Партизан 50
2. Црвена звезда 49
3. ТСЦ 40
4. Чукарички 32
5. Нови Пазар 30
6. Војводина 29
7. Вождовац 28 
8. Раднички 1923 26
9. Младост 26
10. Спартак Суботица 26
11. Напредак 22
12. ИМТ 21
13. Јавор 21
14. Железничар 19
15. Раднички Ниш 17
16. Радник 11

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.