Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 10:19

Сребро за џудисктињу Милицу Николић на Гренд слему у Бакуу, уз медаљу и треће место на свету

Српска џудисткиња Милица Николић, такмичарка зрењанинског Пролетера, освојила је сребрну медаљу на Гренд слему у Бакуу, главном граду Азербејџана.
Прва Гренд слем медаља у историји Зрењанинског џудоа. У једном незаборавном путовању кроз Гренд >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << слем такмичење у Бакуу, џудисткиња Пролетера из Зрењанин, Милица Николић (48кг), освојила је сребрну медаљу, остављајући неизбрисив траг на татамију.
Милица је започела свој пут као слободан учесник првог кола, а већ у другом колу је бриљирала сјајним ипоном, победивши Аманду Лиму из Бразила. У четвртфиналу, сусрет са казахстанском такмичарком Курбановом завршила је у златном боду, осигуравши своје место међу најбољима.
Полуфинале, које се дуго очекивало, донело је борбу са неугодном белгијанком Петити. Милица је изненадила све присутне решивши меч атрактивним ипоном за само 20 секунди.
Нажалост, у финалном мечу сјајну серију победа зауставила је талентована шведска џудисткиња Бабулфхат, иако је и тај меч решен у златном боду.
"Данас с поносом делимо изванредне вести које су обогатиле историју нашег клуба и зрењанинског џудоа. Милица Николић, наша најбоља такмичарка, постигла је историјски успех освајањем сребрне медаље на Гренд слем такмичењу у Бакуу. Милица је својим неизмерним трудом, преданошћу и посвећеношћу тренинзима остварила ово значајно достигнуће, чинећи га прекретницом у историји нашег спортског удружења", рекао је председник џудо клуба Пролетер Милан Крстин.
"Честитамо Милици на освојеној сребрној медаљи, чиме је још једном потврдила своју светску класу на најпрестижнијем светском такмичењу. Овај успех подиже углед не само нашег клуба већ и читавог зрењанинског џудоа," закључује председник Пролетера.
Милица је овим резултатом додатно побољашала своју позицију на светској раниг листи и сада заузима трећу позицију на свету.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.