Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 08:58

Вечити дерби у финалу Купа Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана од 21 час у нишком "Чаиру" играју финале Купа Радивоја Кораћа. Ток меча из часа у час можете пратити на нашем порталу.
Поново ће вечити ривали играти финални меч Купа Кораћа. Ово ће им бити девети међусобни окршај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за "Жућкову левицу".
Црвена звезда је победом над ФМП-ом (80:75), 39. узастопном у међусобним дуелима са екипом из Железника, успешно прескочила прву препреку ка одбрани трофеја намењеног освајачу националног купа.
У полуфиналу је након проблематичне прве четвртине лако ушла у ритам, после чега је протутњала поред Чачка 94 са убедљивих 87:52.
Звезда је такорећи обезбедила прво место и предност домаћег терена у свим рундама плеј-офа АБА лиге. Са друге стране, серијом лоших резултата скоро да је изгубила све шансе да се домогне плеј-ина Евролиге.
Утакмица против Партизана прилика је да се дође до првог трофеја у сезони, који јој може донети самопоуздање потребно за завршетак регионалне лиге.
Тим са Малог Калемегдана узео је три "Жућкове левице" заредом па самим тим брани трофеј у Нишу. У витринама их има девет, а укупно 12 пута је освајао националне купове бивших и садашње државе.
За меч са Партизаном Сферопулос неће моћи да рачуна на  Џавонтеа Смарта, Мајка Тобија и Фредија Гилеспија. А у тиму још увек нема повређеног Николе Топића. Добра ствар по црвено-беле је чињеница да ће Милош Теодосић бити део ротације.
Црно-бели желе да прекину сушан период који траје од 2020. године Партизан је имао на папиру најлакши задатак у четвртфиналу Купа Кораћа, пошто је играо против Херцеговца из Гајдобре, јединог друголигаша у Нишу и дебитанта на завршном турниру националног купа. Нису црно-бели бриљирали, али су одрадили посао (92:67) и изборили пласман у наредну рунду.
У полуфиналу су надиграли Војводину 80:67, која је изабраницима Жељка Обрадовића пружила више него добар отпор.
Поглед на табелу Евролиге и регионалне АБА лиге није по вољи навијача Партизана. Пре убедљиве победе над Игокеом за викенд, црно-бели су нанизали пет пораза у два такмичења и Куп у Нишу је прилика за искупљење.
Повратак "Жућкове левице" у Хумску након четири године несумњиво би подигао елан у табору регионалног шампиона и вратио веру да постављени циљеви у финишу сезоне ипак нису недостижни.
Партизан је осам пута освојио "Жућкову левицу", па би га потенцијална победа изједначила са вечитим ривалом, што је црно-белима додатни мотив.
С обзиром на ограничен број странаца који могу да играју на Купу Кораћа, Партизан ни у финалу неће моћи да рачуна на Џејлина Смита, Бруна Кабокла и Матеуша Понитку.
Утакмица вечитих ривала у "Чаиру" почиње у 21 час, а њен ток можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.