Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 22:20

Рома и Фејнорд ремизирали, Галатасарај бољи од прашке Спарте

Фудбалери Роме и Фејнорд одиграли су нерешено у првој утакмици плеј-офа за осмину финала Лиге Европе. Галатасарај савладао Спарту из Прага 3:2.
Тријумфе у првим утакмицама плеј-офа за Лигу Европе уписали су Спортинг над Јанг бојсом 3:1 и Галатасарај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << против Спарте из Прага. Реми су одиграли Фејндорд и Рома, односно Шахтјор и Марсеј 2:2.

Фејнорд је до вођства дошао у 46. минуту првог полувремена, голом Игора Паишаа, а Ромелу Лукаку је поравнао резултат у 67. минуту меча.
Галатасарај и Спарта у Истанбулу одиграли су велечанствену утакмицу. 
Домаћин је повео голом Керима Демирбаја у 19. минуту, а Спарта је изједначила на почетку другог дела игре преко Анхела Пресаида. Галатасарај је повео дошао до вођства у 61. минуту, када је Ладислав Крејчи постигао аутогол.
Већ у наредном нападу, Галатасарај је остао са десеторицом играча на терену, директан црвени картон добио је Виктор Нелсон. Гости су фудбалера мање, па је Јан Кухта изједначио у 65. минуту.
Спарта је у 80. минуту остала без матеја Ринеша, те су тимови до краја били изједначени по броју играча.
Мауро Икарди је постигао гол за победу Галатасараја у 91. минуту утакмице.
Реванш сусрети плеј-оф утакмица за осмину финала Лиге Европе су 22. фебруара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.