Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 11:33

Газета дело спорт: Самарџић положио Јувентусов тест, Србин долази у Торино

Српски репрезентативац Лазар Самарџић импресионирао је скауте Јувентуса партијом у Торину са својим Удинезеом, тако да ће "стара дама" током лета бити решена да га доведе у своје редове, пише "Газета дело спорт".
Млади ас Удинезеа Лазар Самарџић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је био на корак до преласка у Наполи током јануара, док се Јувентус није умешао.
Италијански лист "Газета дело спорт" под насловом "Јуве тестирао Самарџића: унапређен, а сада долази", наводи како је српски везиста импресионирао "стару даму" у међусобном дуелу и како су сад нарочито решени по питању његовог трансфера. Наводи се како је то мешање у преговоре са Наполијем имало за циљ да се Лазар не настани негде другде и да остане опција за следећу годину.
Јувентус је нарочито био импресиониран Самарџићевом левом ногом којом је послао лопту стрелцу јединог гола на мечу Лаутару Ђанетију. Такође, 21-годишњак је урадио много у дефанзивној фази, помажући Удинезеу да обузда притисак противника.
"Ако је сумња у њега била управо везана за његов раст у тактичком читању и игри без лопте, меч против Јувеа био је велики испит зрелости: Лазар је мирнији, онда је време на његовој страни. И ко зна, његов следећи корак би заправо могао бити у Торину...", пише "Газета дело спорт".
Самарџић је у 22 меча Серије А ове сезоне уписао три гола и две асистенције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.