Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 00:37

Сферопулос: Показали смо карактер и остали до краја у игри

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је након утакмице са екипом ФМП-а, да је његова екипа показала карактер и да је остала до краја меча у игри.
Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, након >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << што су победили екипу ФМП-а резултатом 80:75 у мечу четвртфинала.

"Било нам је важно да останемо фокусирани на игру и план утакмице. Била је добра утакмица, дерби, у последњој четвртини нам је било важно да поведемо, а да пре тога не уђемо у панику ако поведу. То су била два кључна тренутка меча. Показали смо карактер да останемо до краја у игри", истакао је Сферопулос на конференцији за медије. 
Додао је да је нормално да друге екипе некада изненаде фаворите.
"Ово је куп, нормалне су овакве ствари. Очекује се од фаворита да игра добро, а онда дође други тим који нема притисак и онда се десе овакве ствари. Видели сте шта се десило у првом четвртфиналу и ко је победио. Далибор је био јако важан за победу. Дао нам је решења са клупе. Био је јако користан у оба смера, иако га дуго нисам користио", констатовао је Сферопулос.
Крилни играч "црвено-белих" Дејан Давидовац изјавио је да је екипа ФМП-а играла сјајно.
"Ми смо имали проблема од самог почетка са офанзивним скоком, па смо ушли у неизвесну завршницу. Најважније је да смо победили. Доста ће нам значити ово. Генерално, на Купу су углавном тешке утакмице и дешавају се изненађења. Мислим да ће нам ово помоћи", закључио је Давидовац.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.