Izvor: RTS, 15.Feb.2024, 00:11

Кад је тешко - Мбапе, ПСЖ након много муке победио Сосиједад

Фудбалери ПСЖ-а савладали су Реал Сосиједад резултатом 2:0 у мечу осмине финала Лиге шампиона.
Мучио се домаћи тим на "Парку принчева" током већег дела утакмице, био у подређеном положају и без идеје у нападу. Најбољи играч тима Килијан Мбапе био >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је у потпуности ван игре услед одличне поставке тренера Иманола Алгуасила, не успевајући да озбиљније запрети голману гостију Ремиру.

Међутим, када је темпо игре пао и резултат 0:0 деловао као најизвеснији, Мбапе се коначно појавио. А појавио се на другој стативи у 58. минуту након Дембелеовог корнера, који је на други крај шеснаестерца преусмерио Маркињос. Уследила је спретна реакција француског нападача и већина навијача у Паризу могла је да одахне.

Сосиједад, који је имао теренску иницијативу током већег дела меча, покушао је да експресно дође до изједначења, али је оставио превише простора на својој половини. А када се нападачима ПСЖ-а остави превише простора, обично следи казна.
Играо се 71. минут када је Бредли Баркола примио један пас Фабијана Руиза на половини терена и за трен ока стигао до шеснаестерца, преварио Траореа и савладао голмана Ремира, који је био поприлично неодлучан.
Тада је било јасно да ће екипа Луиса Енрикеа са предношћу путовати у Сан Себастијан.
Имао је Мбапе још неколико добрих прилика током меча да постигне други гол, али није успео. Јалова иницијатива Сосиједада није им донела нити једну стопостотну шансу на мечу, што је за екипу која се мучи са реализацијом превише како би дошла до гола.
Покушаће сигурно баскијски тим у другом мечу пред својим навијачима да надокнади заостатак, али ће морати да буду много офанзивнији и конкретнији. То ће међутим оставити много простора за контре ПСЖ-а, које ће Парижани без превише размишљања прихватити.
У другом мечу Лацио је изненадио Бајерн и са предношћу ће путовати у Минхен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.