Izvor: RTS, 14.Feb.2024, 13:39

Сполстра о Јовићу: Није га обесхрабрила мања минутажа, још напорније је радио

Тренер Мајамија Ерик Сполстра рекао је да је задовољан игром Николе Јовића на мечу са Милвокијем и нагласио да српски кошаркашки репрезентативац напредује из године у годину, преносе амерички медији.
Мајами је прошле ноћи у гостима победио Милвоки >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резултатом 123:97. Никола Јовић је остварио рекорд каријере у НБА лиги, пошто је за 30 минута на терену постигао 24 поена.
"Знам колико труда морам да уложим да бих могао да играм. Осећај је сјајан", рекао је Јовић по завршетку меча.
Јовић (20) је у Мајами стигао 2022. године, а тренер Хита Ерик Сполстра истиче да је задовољан његовим напретком.
"Његова пажња за детаље, дисциплина, разумевање тактике, напоран рад... Јовић напредује већ две године, није се то догодило преко ноћи. Било је успона и падова, играо је у Развојној лиги. Вратио се у Мајами, а онда је пружао игре на високом нивоу", рекао је Сполстра на конференцији за медије.
Нагласио је да је Никола веома посвећен, да види његову зрелост и напредак из године у годину.
"Није га обесхрабрило кад је добио мању минутажу, него је још напорније радио", истакао је тренер Мајамија.
Мајами се налази на осмом месту на табели Источне конференције НБА лиге са 29 победа и 25 пораза.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.