Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 13:16

Ливерпул озваничио - Свен Горан Ериксон у стручном штабу, испуњена животна жеља

Бивши селектор Енглеске Свен Горан Ериксон биће члан стручног штаба на утакмици легенди тог клуба против Ајакса 23. марта, објавио је клуб на друштвеним мрежама. Швеђанин је недавно објавио да му је остало још највише годину дана живота, пошто је оболео од рака панкреаса. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
У својој богатој тренерској каријери Свен Горан Ериксон није имао ту прилику да води Ливерпул, клуб који је заволео поред свог оца још као дечак.
Навијачи Ливерпула су покренули акцију да Ериксон буде специјални гост на клупи тима легенди Ливерпула против Ајакса и лидер Премијер лиге је успео да ту жељу спроведе у дело.
Од играча су у сусрету хуманитарног карактера 23. марта потврдили учешће Мартин Шкртел, Јиржи Дудек, Рајан Бабел, Ђибрил Сисе, Сандер Вестервелд и Фабио Аурелио.
Што се тиче клубова, водио је Бенфику у два наврата, а најдуже је боравио у Италији: Рома, Лацио, Сампдорија и Фјорентина. Годину дана је провео на клупи Манчестер ситија и Лестера пре него што су постали прваци Премијер лиге.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.