Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 10:14

Рвач Александар Комаров ушао у финале Европског првенства у Букурешту

Српски рвач Александар Комаров пласирао се у финале Европског првенства у категорији до 87 килограма, пошто је у полуфиналу победио Ислама Абасова из Азербејџана.
Првог дана такмичења на Европском првенству у рвању у Букурешту, рвачка репрезентација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије обезбедила је и прву медаљу. У категорији до 87 килограма грчко-римским стилом пласман у финале изборио је Александар Комаров.
На путу до финала Комаров је победио Литванца Мартинаса Немсевичијуса са 7:0, затим је био бољи од Мађара Иштвана Такача, актуелног првака Европе. 
У четвртфиналу је савладао је и олимпијског шампиона Жана Белењука из Украјине са 3:1.
У борби за злато, која је на програму данас, Комаров ће у финалу за противника имати Турчина Алија Ченгиза. 
Од осталих српских репрезентативаца на струњачу су излазили још Борис Петрушић и Али Арсалан, али нису успели да уђу у борбу за медаље. 
У категорији до 130 килограма Петрушић је у осмини финала изгубио од Давида Оваспиана из Јерменије са 5:0, док је Арсалан поражен у квалификацијама од Норвежанина Хуана Себастијана Ака са 8:0.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.