Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 07:05

Сити против Копенхагена наставља одбрану титуле у Лиги шампиона

Фудбалери Копенхагена и Манчестер ситија одиграће први од два дуела осмине финала Лиге шампиона. Утакмица на "Паркену" у главном граду Данске почеће у 21.00, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.
Копенхаген је последњу такмичарску >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << утакмицу играо против Галатасараја (12. децембар 2023.) у шестом колу групне фазе Лиге шампиона. Претходних месеци играли су пријатељске и дуеле у Атлантик купу.
Пре наставка Суперлиге Данске, играће утакмицу против шампиона Европе у којој ће све сем победе енглеског тима бити изненађење.

Сити је у међувремену писао историју енглеског и светског фудбала. Победа резултатом 4:0 против бразилског Флуминенсеа у финалу Светског клупског првенства у децембру донела је "грађанима" пети трофеј у календарској години, чиме су постали први енглески клуб који је постигао овај подвиг.
Ограничење Копенхагена у првом мечу осмине финала против Ситија вероватно ће бити недостатак такмичарског ритма, те се од данске екипе не може очекивати успешан наставак елитног европског такмичења.
Међутим, не сме се заборавити да је дански тим био аутсајдер и у јесен 2022. године, у оквиру четвртог кола Лиге шампиона. Сити се у Енглеску тада вратио са једним бодом.
Један од носилаца игре Копенхагена против Ситија биће некадашњи нападач Селтика и Саутемптона Мохамед Елионуси од чије кретње и учинка на послетку и зависи тим.
Мароканац је у доброј форми, што је показао у последња два пријатељска сусрета постигавши пет голова.
Копенхаген предводи тренер Јакоб Неструп коме је највећи успех досадашњој каријери нокаут фаза Лиге шампиона изборена другим местом у групи А, иза Бајерна, испред Галатасараја и Манчестер јунајтеда.

Моћни тим Пепа Гвардиоле је у одличној форми што показују резултати - десет узастопних победа у свим такмичењима. Ерлинг Холанд и Кевин де Брујне су пропустили велики број утакмица због повреда, али нема сумње да су жељни играња и новог доказивања.
Јакоб Неструп је био оптимистичан пре утакмице против Ситија истакавши да његов тим има шансе против енглеске екипе.
"Знамо да је Манчестер сити заиста одличан тим, али баш као играчи Бајерна, Манчестер јунајтеда и Галатасараја, и њихови су само људи. Тако да играмо знајући да имамо шансе за тријумф. Наш стадион ће подрхтавати, то је сигурно", навео је тренер Копенхагена.
Пеп Гвардиола говорио је после победе у финалу клупског Светског првенства рекавши да су претходни резултати невероватни, али да ће се трудити да пишу нове странице историје фудбала.
"Сада идемо у продавницу, купујемо другу свеску и почињемо да је исписујемо. Трофеји које смо освојили су невероватни. Људи изражавају поштовање само зато што побеђујемо. Морате да гледате даље од тога... Оног тренутка када не победимо, они ће заборавити апсолутно све, али то је оно што је лепо. Настављамо, видећемо шта ће бити", истакао је тренер Ситија.
Могући почетни састави тимова:
Копенхаген: Камил Грабара, Петер Анкерсен - Скот Мекена - Кевин Дикс - Елијас Јелерт, Магнус Матсон - Расмус Фалк - Диого Гонсалвес, Мохамед Елионуси - Виктор Клаесон, Елијас Ачури.
Уколико Биргер Мелинг и Денис Вавро добију жуте картоне пропустиће следећи меч.
Манчестер сити: Едерсон, Кајл Вокер - Џон Стоунс - Рубен Дијеш - Нејтан Аке, Родри, Силва, Де Брујне, Фил Фоден - Алварез, Холанд. 
Уколико Дијеш добије жути картон пропустиће следећи меч.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.