Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 07:03

Реал у Лајпцигу започиње нокаут фазу Лиге шампиона

Фудбалери Лајпцига дочекаће Реал Мадрид у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Меч је на програму од 21.00 час, а дешавања из минута у минут можете пратити на нашем порталу.
Након рутински одрађене групне фазе у којој су забележили свих шест победа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и освојили прво место, нови изазов за изабранике Карла Анћелотија биће дуел са немачким представником који ће покушати да направи изненађење и пласира се по други пут у својој историји у четвртфинале Лиге шампиона.
Лајпциг је према очекивањима своју групу, у којој су се налазили Црвена звезда, Манчестер сити и Јанг Бојс, завршио на другом месту иза енглеског тима. Осим два пораза од Ситија, екипа Марка Розеа је победила у свим осталим сусретима, уз то поприлично намучивши "грађане" у другом мечу у ком су имали предност од 2:0 на полувремену, али је Сити преокренуо резултат.
Реал је без грешке прошао кроз групу са Наполијем, Брагом и Унион Берлином, иако су неке од утакмица било веома неизвесне. Међутим, чак и када није играо добро, "краљевски клуб" је успевао да дође до победа, што је често био случај у претходних неколико година.
Форма две екипе Мадриђани се пред почетак нокаут фазе Лиге шампиона налазе у одличној форми. Освојили су Суперкуп Шпаније победом над градским ривалом Ателтиком, забележили четири победе на пет последњих утакмица у домаћем првенству, али и испали из Купа краља.
У претходном периоду одиграли су велики број захтевних мечева, укључујући три дербија са Атлетиком и утакмицу полуфинала Суперкупа против Барселоне. Одличним играма у Примери успели су да дођу до првог места на табели које је дуго држала Ђирона, а управо су против каталонске екипе забележили последњу победу у првенству.
Лајпциг се са друге страни налази у кризи. На последњих пет мечева у Бундеслиги изгубили су у три наврата, услед чега су пали на пето место на табели. Оно што посебно може да забрине тренера Розеа јесте лоша у одбрани, која је кулминирала у мечу против Штутгарта када су примили пет голова.
Зимска пауза није толико негативно утицала на напад екипе који је наставио у ритму из првог дела сезоне, што међутим није било довољно да се покрпе све рупе у одбрани. 
Досадашњи сусрети Две екипе су се до сада у званичним мечевима састајале два пута и то у мечевима групне фазе Лиге шампиона претходне сезоне.
Реал је у првом мечу који је одигран у Мадриду славио резултатом 2:0 головима Федерика Валвердеа и Марка Асенсија у завршници меча.
У другој утакмици Лајпциг је успео да савлада Реал резултатом 3:2. Ниједан од играча који су се уписали у стрелце за немачког представника на том мечу није више у тиму, а тог дана погађали су Кристофер Нкунку, Јошко Гвардиол и Тимо Вернер. Голове за Реал постигли су Винисијус Жуниор и Родриго.
Шансу за Лајпциг могле би да представљају повреде које муче Мадриђане већ неко време. Давид Алаба, Едер Милитао и Тибо Куртоа се налазе ван строја, а придружио им се и Џуд Белингем који је био најбољи играч мадридског тима у досадашњем делу сезоне. Наступ Антонија Ридигера је под знаком питања.
Што се Лајпцига тиче, први меч са Реалом сигурно ће пропустити Амаду Хајдара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.