Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 08:58

Партизан без права на грешку против Игокее

Кошаркаши Партизана гостују екипи Игокее у оквиру 20. кола АБА лиге. Меч је на програму од 17 часова.
Пораз од Бајерна у четвртак продужио је негативни низ Партизана на пет утакмица. Иако су неки од тих пораза забележени у веома неизвесним утакмицама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у којима Партизан није имао ни среће у завршницама, јасно је да се екипа Жељка Обрадовића налази у лошој форми.
Пад интензитета задесио је "црно-беле" у веома незгодном моменту, када се приближава завршница оба такмичења у којима су циљали висок пласман. Уколико су се повремена посртања и очекивала када је Евролига у питању, то сигурно није био случај са АБА лигом.
Партизан је већ забележио шест пораза у регионалном такмичењу, од чега два у низу, колико је имао у претходне две сезоне заједно. Испоставило се да ни домаћи терен није непремостива препрека за ривале, који су увек знали да максимално искористе лошу одбрану или недовољно залагање "црно-белих".
О првом месту је готово престало да се мисли након пораза од Црвене звезде пре два кола, али је неуспех против Сплита додатно закомпликовао ситуацију. Партизан је сада дошао у ситуацију да стрепи и за друго и треће место, на којима се тренутно налазе Цедевита Олимпија и Будућност.
Уколико не успеју да пронађу препознатљиву форму до краја регуларног дела сезоне, "црно-бели" ризикују да и у потенцијалном полуфиналу остану без предности домаћег терена.
Са друге стране, Игокеа се налази у променљивој форми. Након одличног првог дела сезоне, током ког су савладали Партизан у Београду, успели су да стекну довољно залиха због којих им плеј-оф место није угрожено.
У наставку се број пораза повећао, а неки од њих су били нарочито убедљиви. Међутим, Игокеа је једном ове сезоне већ показала да може да се носи са Партизаном, а свака победа би била од великог значаја како би обезбедили што бољи пласман пред доигравање.
Очекивања од утакмице Тренер Игокее Владимир Јовановић изјавио је да његову екипу очекује тежак меч, али и да верује у то да нису без шансе за победу.
"Очекује нас утакмица против екипе о којој не треба пуно трошити речи, права евролигашка екипа, једна од две најбоље у АБА лиги. Тренутно су у серији неких пораза, али и поред тога види се у њиховој игри идеја, знају шта хоће. Неке утакмице су несрећно изгубили и сигурно је да ће бити мотивисани да на нашем терену прекину тај негативни низ. Мислим да имамо шта да понудимо и потрудићемо се да испоштујемо све ово што смо припремали и да будемо конкурентни што више минута.", рекао је Јовановић.
Кошаркаш тренутно шестопласиране екипе на табели Марко Јеремић рекао је да његова екипа нема шта да изгуби у дуелу са "црно-белима".
"Очекује нас један тежак меч против сјајне екипе Партизана. Они се налазе у незавидном положају, међутим ми немамо шта да изгубимо. Прву утакмицу у Београду смо славили, јесте да је у неком другом саставу, али мислим да имамо шта да тражимо и у овом мечу, ако будемо на свом нивоу и имамо квалитет те желимо да се доказујемо још кроз ове утакмице које су остале до краја. Ако будемо у неком нашем ритму и ако будемо играли чврсто, мислим да можемо да победимо"
Са друге стране, Жељко Обрадовић је истакао како његова екипа мора прво да покаже поштовање према себи и Игокеи и да се нада максималном нивоу концентрисаности од стране својих играча.
АБА лига, 20. коло:
Субота:
Цедевита Олимпија - ФМП 82:74
Сплит - Будућност 75:81
Цибона - Крка 91:63
Недеља:
Мега - Морнар 12.00
Игокеа - Партизан 17.00
Црвена звезда - Задар 19.00
Студентски центар - Борац 21.00
Табела:
1. Црвена звезда 16-3
2. Будућност 15-5
3. Цедевита Олимпија 14-6
4. Партизан 13-6
5. Задар 11-8
6. Игокеа 11-8
7. Сплит 9-11
8. Мега 9-10
9. Студентски центар 9-10
10. Борац 8-11
11. Цибона 7-13
12. ФМП 6-14
13. Крка 4-16
14. Морнар 4-15

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.