Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 08:57

Звезда против Задра у Београду тражи форму за Куп Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде играју вечерас од 19.00 часова у "Штарк арени" утакмицу 20. кола регионалне АБА лиге, последњу пред почетак Купа Радивоја Кораћа.
Иако је у претходном колу АБА лиге претрпела убедљив пораз од Будућности у Подгорици (84:62), >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мало је вероватно да би Црвена звезда до почетка плеј-офа регионалног такмичења могла да испусти прву позицију и предност домаћег терена у свим рундама доигравања.
Црвено-бели и даље имају три победе више од Партизана, две од Цедевита Олимпије и тријумф предности у односу на Будућност, уз утакмицу мање од представника Црне Горе и Словеније, који су у суботу уписали по два бода.
Дуел са Задром у "Штарк арени" прилика је да црвено-бели прекину низ од три неуспеха, обезбеде себи миран одлазак на паузу, али и подигну форму, расположење и самопоуздање пред почетак Купа Радивоја Кораћа у Нишу, а након неугодног пораза од Жалгириса (93:91) који им је шансе да се пласирају у плеј-ин Евролиге свео на пуку теорију.
Звезда је против литванског тима играла без повређених Милоша Теодосића, Бранка Лазића и Николе Топића и треба очекивати да ће стручни штаб црвено-белих настојати и вечерас да им остави времена за опоравак и сачува их за изазове који следе од среде у Нишу.
Још увек навијачи Звезде чекају на деби недовољно спремног Треја Томпкинса, америчког крилног центра и некадашњег шампиона Европе са Реал Мадридом, који је недавно потписао једномесечни уговор са београдским тимом, уз могућност наставка сарадње.
Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је дан уочи утакмице против Задра да његов тим има добру позицију у АБА лиги, али да жели победу јер победе доносе и добру атмосферу.
Звезда је била боља од Задра у последња четири међусобна дуела, укључујући и први овосезонски у Хрватској, где је 12. новембра прошле године славила резултатом 81:74.
Задрани су последњи пут победили црвено-беле 7. новембра 2022. године, и то у Београду - 98:96.
Задар у серији победа, Лука Божић граби ка МВП признању Задар је у одличној форми и серији добрих резултата. Уписао је четири тријумфа у последњих пет кола АБА лиге, од тога три на последње три утакмице, па само Будућност тренутно има дужи низ успеха.
Тим са хрватског приморја био је бољи од Меге, Цибоне, Крке и Студентског центра, а поражен је само на гостовању Морнару у Бару.
Задрани су пети на табели регионалног такмичења са скором 11-8 и сигурно грабе ка плеј-офу. Показали су већ да умеју да се носе са јачима и богатијима, пошто су савладали Партизан на свом паркету и Цедевита Олимпију у Љубљани.
Најзаслужнији за добре резултате Задра је одлични Лука Божић, први претендент на награду за најкориснијег играча АБА лиге (МВП). Божић у регионалном такмичењу ове сезоне просечно бележи 22,2 поена, 8,3 скока, 5,9 асистенција и 1,2 украдене лопте по мечу.
АБА лига, 20. коло:
Субота:
Цедевита Олимпија - ФМП 82:74
Сплит - Будућност 75:81
Цибона - Крка 91:63
Недеља:
Мега - Морнар 12.00
Игокеа - Партизан 17.00
Црвена звезда - Задар 19.00
Студентски центар - Борац 21.00
Табела:
1. Црвена звезда 16-3
2. Будућност 15-5
3. Цедевита Олимпија 14-6
4. Партизан 13-6
5. Задар 11-8
6. Игокеа 11-8
7. Сплит 9-11
8. Мега 9-10
9. Студентски центар 9-10
10. Борац 8-11
11. Цибона 7-13
12. ФМП 6-14
13. Крка 4-16
14. Морнар 4-15

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.