Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 03:54

Како кошаркашице Србије могу до Олимпијских игара у Паризу

Пред последње коло квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре, женска кошаркашка репрезентација Србије има победу и пораз, па јој тријумф над Аустралијом гарантује пут у Париз, али може се десити и да не буде неопходан.
Кошаркашице >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије су на квалификационом турниру у Бразилу изгубиле од Немачке у првом колу резултатом 73:66, у другом су победиле домаћина Бразил (72:65), а последњи противник биће у недељу селекција Аустралије.
Аустралијанке имају два тријумфа и већ су овериле визу за Париз, Србија и Немачка су сада на скору 1-1, док је Бразил уписао два пораза.
Пласман на Олимпијске игре обезбедиће три од укупно четири репрезентације у групи, а осим дуела Србије и Аустралије, у последњем колу се састају и Немачка и Бразил.
Ако у недељу победи Аустралију, за коју утакмица неће имати никакав такмичарски значај, Србија сигурно иде у Париз.
У случају да изгубе, кошаркашице Србије ће навијати да Немачка победи Бразил јер ће домаћа селекција тако остати без победе и са три пораза, па би Србија са скором 1-2 отишла на Олимпијске игре.
Математику компликује сценарио у којем би Србија изгубила од Аустралије, а Бразил победио Немачку. Тада би три екипе (Србија, Бразил и Немачка) имале скор 1-2 и о путницима за Париз одлучивала би кош разлика у међусобним дуелима те три селекције.
Табела:
1. Аустралија 2-0
2. Немачка 1-1
3. Србија 1-1
4. Бразил 0-2

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.