Izvor: RTS, 11.Feb.2024, 03:13

Србија славила над домаћином Бразилом и одржала шансе за Олимпијске игре

Кошаркашице Србије савладале су домаћина Бразил 72:65 у другом мечу квалификационог турнира за Олимпијске игре.
Изузетно важна победа српских кошаркашица у борби за одлазак у Париз. 
После пораза од Немачке у првом колу и пред сусрет са фаворитом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Аустралијом, наше репрезентативке су дошле можда и круцијалног резултата.
Бразилке су под налетом подршке са трибина дошле до раног вођства од 10:0. После тајм-аута Марине Маљковић је Србија много боље заиграла, па затим и преокренула. Остатак меча прошао је кроз одржавање предности наше репрезентације и покушаја Бразила да се врати.
Најистакнутија играчица на терену била је Ивон Андерсон са 30 поена и осам скокова. Пратила је једна од наших ветеранки Драгана Станковић са 19 поена и 10 скокова. Јована Ногић је стала на 10 поена.
Дамирис Дантас са 17 поена и Камила Кардосо са 16 поена и 14 скокова су биле најрасположеније код Бразила.
Србија игра са Аустралијом у 21.00 у недељу. У случају изненађења и победе, Србија са 2-1 сигурно иде на Олимпијске игре.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.