Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 20:43

Катар са три пенала одбранио титулу шампиона Азије

Фудбалери Катара савладали су у финалу екипу Јордана 3:1 чиме су одбранили титулу шампиона Азије.
Катар је пред скоро 90.000 навијача на "Лусаил" стадиону, пред домаћом публиком поновио успех Јапана из 2004. године када је Земља излазећег сунца одбранила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << титулу шампиона Азије.
Јордан је упркос резултату, доминирао у игри. Имали су већи посед лопте, али и више шутева ка голу ривала, а у другом полувремену имали су потпуну иницијативу на терену.
Домаћа екипа повела је поготком Акрама Афифа у 22. минуту којем се највише обрадовао владар Катара шејк Тамим бин Хамад ал-Тани. Резултат се није мењао на полувремену, па је организатор Мундијала 2022. имао минималну предност.
Иницијатива коју је преузео Јордан испларила се у 63. минуту када је Ал Најмат на асистенцију Хадада донео поравнање, ипак такво стање се на семафору није одржало дуго.
Афиф је након новог једанаестерца већ у 73. минуту донео ново вођство браниоцу титуле. 
Утакмица је настављена чак 13 минута због великог броја прекида, а у петом минуту надокнаде исти фудбалер је трећим пеналом поставио коначних 3:1.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.