Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 20:18

Евролига: Звезда није оштећена, Еванс није газио линију

Евролига се огласила поводом спорне ситуације у финишу меча Црвене звезде и Жалгириса и проценила да кошаркаш "зелених" Кинан Еванс није газио линију.
Кошаркаши Жалгириса победили су у "Штарк арени" Црвену звезду резултатом 93:91 у утакмици 26. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кола Евролиге.
У самом финишу меча, судије су имале тешку одлуку да процене да ли је Кинан Еванс газио линију, након опсежног гледања арбитри су утврдили да није, а Евролига је потврдила њихову исправну одлуку.
"Са преосталом 21,1 секундом на сату за игру, Довидас Гедраитис убацује лопту из предњег поља Жалгириса до Кинана Еванса. Еванс прима лопту и додаје је до Томаса Димше над којим је направљена лична грешка. Судије су утврдиле да Еванс није стао на линију средине терена током свог поседа, стога није досуђен прекршај у задњем пољу. Одељак за суђење кошаркашке Евролиге прегледао је више доступних углова камере за утакмицу и није пронашао никакве јасне и уверљиве визуалне доказе да је Еванс стао на линију средишњег терена, стога је утврђено да је судијско особље правилно поступило", пише у саопштењу Евролиге.
Црвена звезда је на скору 10-15 и сада су јој шансе за играње у плеј-ину на нивоу калкулација.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.